Abacus faʻamalamalamaina le poto o tamaiti

O le abacus, na taʻua o le lima-sili ona fou mea fou i le talafaʻasolopito o le tatou atunuʻu, e le gata o le masani faʻaaogaina o meafaigaluega faʻapitoa ae o se mea faigaluega e aʻoaʻo ai, meafaigaluega e aʻoaʻo ai, ma aʻoaʻo atu meataalo. E mafai ona faʻaaogaina i le aʻoaʻoina o tamaiti e faʻafaileleina tomai a tamaiti mai le mafaufau i ata e oʻo i mafaufauga le talafeagai. Abacus tatalaina tamaiti poto matata ma faʻalauteleina lo latou malamalama tafailagi, aemaise lava mo le vave atinaʻe o tamaiti atamai.

O a la mea lelei o le aʻoaʻo a abacus laupapa tele?

Abacus enlightens children's wisdom (2)

1. E o gatasi ma le atinaʻeina o le pepe ma faʻalogo ma vaʻai ma le tulafono o gaioiga.

O le amio a le pepe e fiailoa. Pe a aʻoaʻo abacus laupapa ma mafaufau mafaufau, o le abacus, o se sima, tupu fua ma manino arithmetic mea faigaluega, o se fesoasoani fesoasoani ma meataalo aʻoga laupapamo e amataina. A latou fesoʻotaʻi ma le abacus, e pei o le taʻalo i taʻaloga, e malie ma matagofie. O meataʻalo laupapa abacus mafai ona totoina se malosi naunau i le aʻoaʻoina.

I le taimi lava e tasi, le meataalo abacus laupapafaʻaali le numera ma faitau faigofie ma malamalama. O le arithmetic algorithm e manino ma faigofie ona aʻoaʻo mo pepe. O le vave faitauga ma le gaioiga o lopa i le aʻoaʻoga mumu mafaufau aoga o gatasi ma le pepe faʻalogologo ma vaʻaia atinaʻe ma feoaʻi tulafono.

Abacus enlightens children's wisdom (1)

2. O le abacus laupapa e musuia le naunautaiga ma le taulamua a le pepe i le aʻoaʻoina.

O leisi uiga o pepe o loʻo latou toaga. A aʻoaʻo le faʻailoga ma le mafaufau, o le a faitau pepe mai lea taimi i lea taimi, oomi le pa i lea taimi ma lea taimi, ma o isi taimi e tali ai le iʻuga, ina ia maua ai pea e le pepe i se tulaga mafaufau lelei ma se tulaga malosi i le aʻoaʻoina. Abacus mental arithmetic, o se metotia faʻaleaʻoaʻoga talafeagai mo uiga o le pepe, ua musuia ai le naunautaʻi ma le taulamua o le pepe i le aʻoaʻoina. I le gasologa o le aʻoaʻoina o le laupapa laupapa, na latou totoina le faiʻai, na atili ai ona poto le pepe.

3. O le aʻoaʻoina o le aʻoaʻo o le a aoga tele mataupu.

E i ai le eseʻesega eseʻese i le faiʻai faʻaalia i le va o pepe e aʻoaʻo i le mafaufau arithmetic ma i latou e leai. O pepe e aʻoaʻo i mea tau suʻesuʻe ma le mafaufau e sili atu lona lelei nai lo isi pepe i le tulaga o le saoasaoa o le fuafuaina, o le vave ona maitau, mausali o le manatuaina, ma le tamaoaiga o mafaufauga.

4. Aʻoaʻoina le poto masani ma le mafaufau e mafai ona atinaʻe ai le lotonuu lelei.

A aʻoaʻo pepe i le faʻaaogaina o le agacus ma le mafaufau, e mafai ona latou malamalama i le tala faʻasolopito ma le aganuʻu a le tatou atunuʻu ma faʻatupuina se lagona faʻamaualuga o le atunuʻu. E le gata i lea, e mafai ona latou atiaʻe le ogaoga, faigata, galue malosiʻaga suʻesuʻe ma lelei talitonuina oe lava a o suʻesuʻe. O le mafai ona faʻalautele i le faia o se mea e tasi tutoʻatasi o le sili fiafia le pepe.

Abacus laupapa mo pepe mafai malamalama ai lo latou poto, afai lava latou tumau i le aʻoaʻoina, o le a aumaia sili taua aafiaga nai lo isi meataalo aʻoga Afai e te manaʻomia nisi faʻamatalaga, pls agalelei lagona saoloto e faʻafesoʻotaʻi matou.


Taimi Post: Jul-21-2021